A Prosztetikus lágy kontaktlencsék a szem torzító hegeinek, sérülésinek, a cornea elszürkülésének fedésére szolgálnak, kozmetikai rehabilitációs céllal.

Ezek a lencsék jelenleg 2 féle típusban rendelhetőek Laborunkban. A rendelést mindig orvosi vizsgálat előzi meg, és ekkor történik az Önnek legmegfelelőbb típusú lencse kiválasztása.

A színek kiválasztásánál a cél a még ép szem színének leginkább megfelelő lencse adaptálása. A standard színnel (színskáláról) választható lencsék esetében a kiválasztott színnel fog a lencse érkezni.

Lehetőség van fotó alapján, kézzel festett lencse rendelésére is. Ennek ára azonban jóval magasabb, mint a standard lencséké.

A prosztetikus lencsék rendelése az esetek nagy többségében egyedi méltányossági kérelemmel történik, melyhez így az OEP általában 90-95% támogatást szokott adni. (Ez mindig egyedi elbírálás függvénye)

Lencsetípusok:

Cantor Prosthetic: széles paraméter választékkal rendelhető 38% víztartalmú lágy lencse. A színek kiválasztása színskálával történik.

Nissel Custom Hand-Painted: legszélesebb paraméter választékú 77% víztartalmú lágy lencse. A lencsére a színt fotó alapján kézzel festik.

Valamennyi termék rendelhető átlátszó, és természetesen fekete pupillával is. A lencsék szállítása, általában 3-4 hét között mozog. 

Az alábbiakban a képekre kattintva, néhány példán megtekintheti az elért eredményeket.