A Prosztetikus kontaktlencsék a szem torzító hegeinek, sérülésinek, a cornea elszürkülésének fedésére szolgálnak, kozmetikai rehabilitációs céllal.

A rendelést mindig orvosi vizsgálat előzi meg, és ekkor történik az Önnek legmegfelelőbb típusú megoldás kiválasztása.

Jelenleg 2 féle lágy lencsét és egy újdonságnak számító un. Prosthetic kagylót alkalmazunk az ilyen elváltozások megoldására

ÚJDONSÁG! Prosthetic Shell – színes kagyló sérült, zsugorodott szemek kozmetikai rehabilitációjára!

A színek kiválasztásánál a cél a még ép szem színének leginkább megfelelő lencse adaptálása. A standard színnel (színskáláról) választható lencsék esetében a kiválasztott színnel fog a lencse ill. a kagyló érkezni.

Lehetőség van fotó alapján, kézzel festett lencse rendelésére is. Ennek ára azonban jóval magasabb, mint a standard lencséké.

A prosztetikus lencsék / kagyló rendelése az esetek nagy többségében egyedi méltányossági kérelemmel történik, melyhez így az OEP általában 80% támogatást szokott adni. (Ez mindig egyedi elbírálás függvénye)

Lencsetípusok

Cantor Prosthetic
Széles paraméter választékkal rendelhető 38% víztartalmú lágy lencse. A színek kiválasztása színskálával történik.
Nissel Custom Hand-Painted
Legszélesebb paraméter választékú 77% víztartalmú lágy lencse. A lencsére a színt fotó alapján kézzel festik. Valamennyi termék rendelhető átlátszó, és természetesen fekete pupillával is. A lencsék szállítása, általában 4-6 hét között mozog.
Prosthetic Shell (kagyló)
Széles paraméter választékkal rendelhető kagyló.. A színek kiválasztása 72 féle mintát tartalmazó színskálából történik.