A Kontaktlabor  több mint 50 évvel ezelőtt kezdte meg működését. Ezt annak köszönhette, hogy Dr. Győrffy István magyar szemorvos 1954.-ben szabadalmaztatta a préselési eljárással készített korneális “úszó” lencsét. Ez a szabadalom forradalmasította a kontaktlencse gyártást Magyarországon. Ettől kezdve a lencsék viselése kényelmesebbé vált, és egyre több ilyen lencsét igénylő beteg életét könnyítette meg.

A Kontaktlabor a megnyitása óta eltel idő alatt több tízezer lencsét gyártott e technológiával. Igaz, hogy napjainkra e lencsék (PMMA) alkalmazása háttérbe szorult, azonban kedvező ára, gyors előállítása miatt a Kontaktlabor továbbra is folytatja e termék gyártását. Természetesen, az azóta eltelt időben számos új termék jelent meg a hazai piacon. Mivel a Kontaktlabor mindig is szem előtt tartotta betegellátást, így a jelenlegi kínálatban megtalálhatók a jelenlegi legkorszerűbb kontaktlencsék a világ vezető gyártóitól az egyedi lencsék gyártására specializálódott kis laborokig.

gyorffy-istvan-kontaktlabor.jpg

A Kontaktlencse labor több mint 50 éve a betegek szolgálatában

A Kemény kontaktlencse labor több mint 50 éve látja el az arra rászoruló betegeket – tb által is támogatott – kontaktlencsékkel.

A hagyományokhoz híven igyekszünk mindenkit a számára legmegfelelőbb kontaktlencsével ellátni.

Partnereink:

soflex-kontaktlabor.png
clearlab-kontaktlabor.png
acuty-contact-leneses.png
dispo.kontaktlabor.png
cantornissel-kontaktlabor.jpg